Besök en vattenlekplats

Något barn uppskattar att leka med, det är vatten. Det på en massa olika sätt. Under sommaren finns det flera platser i landet som har så kallade vattenlekplatser öppna. Läs mer här om vad det är för något. Olika städer har olika sorters vattenlekplatser. Ofta finns det då olika saker som dels är vanliga för lekplatser, dels sådana som är med vatten. Det kkan vara stenar att hoppa mellan vattenpölar, linbanor över vatten, sprutande vatten, kanaler med rinnande vatten, öar mitt i små sjöar, bryggor, broar, sprutande vattenstrålar och en massa mer. 

Många gånger är det bara vatten på under sommaren just, eftersom det annars kan bli fruset, så det passar ju bäst att åka till en sånt ställe under just den årstiden.

Ha gärna med er leksaker som flyter, badskor, hinkar, spadar, vattenballonger och vattenpistoler samt extra kläder.

Vattenlek under vintern

Under vinter är det inte att rekommendera att leka med vatten ute, men det finns många bra ställen att åka till, så som äventyrsbad, simhallar och så vidare. Barn älskar för det mesta vatten och vill gärna leka med det, eller i det. Se bara till att ha bra uppsikt över barnen i vattnet. Det är även bra att lära dem simma i en tidig ålder. Det genom att själv lära dem samt låta dem gå på en simskola. Det är dels en livsviktig kunskap dels är det bra mycket roligare att leka i vatten om man kan simma!

25 Feb 2022