Välja studsmatta

Något de allra flesta barn gillar att göra, det är att hoppa studsmatta. Sedan är en studsmatta även bra för både mamma och pappa att träna med. Det finns idag många varianter av studsmattor att välja på. Från de stora med skyddsnät till de mindre som går att använda just för träning mer än lek. På fitnessfrank.se kan du jämföra flera olika modeller.

Det du ska fundera på då du ska välja studsmatta, det är vad du ska ha den till. Är det en studsmatta enbart för barnen, eller är det en studsmatta att träna på. Kanske det kan vara läge att köpa en av varje?

HItta bästa studsmattan

När du valt vad för typ av studsmatta det är du vill köpa, så kan det vara bra att jämföra dem mot varandra. Priset kan vara viktigt, men köp inte för billigt i en sämre kvalitet utan skyddsnät om du ska ha den till barnen. Att studsmattan är säker det är allra viktigaste. 

Annat att fundera på inför valet av studsmatta är storleken. Det beror lite på var du ska ställa den samt hur mycket utrymme du har. 

Tänk även på att studsmattan kan komma med en maxvikt, så välj en som klarar av att hålla för den tyngsta användaren. 

Fundera även på vad det ska vara för material i din studsmatta, även detta kan variera något, även om de flesta består av nät, metallram och fjädrar. 

13 Nov 2022