Tips på upplevelser för barnen

Har du problem att komma på saker att göra med barnen när de är lediga? Då får du lite tips här av oss. Vi har plockat fram några platser man kan besöka där barn kommer att få extra roligt under en dag eller till och med en helg. 

Astrid Lindgrens värld

En plats där de magiska berättelserna får liv. Låt barnen röra sig fritt och upptäcka i sin egen takt. De får möta Emil, Pippi och flera andra kända karaktärer. Astrid Lindgrens värld passar barn i alla åldrar och du får ut mest av det om ni har möjlighet att dela upp besöket över minst två dagar. Det är en sommaraktivitet som öppnar i maj.

Minivärlden i Ljungby

Ett tips vi fått in från en person som jobbar som elektriker i Ljungby är Minivärlden. Här kan du uppleva små samhällen och miniatyrer av det mesta. Det kretsar kring modelltåg och är ett äventyr som driv ideellt av Ljungby Järnvägsförening TågCentralen. Öppettider är mycket varierande men du kan besöka platsen året runt. Till jul brukar det vara tomtetåg! 

Liseberg

Sveriges största nöjesfält där barn och vuxna kan ha skoj i timmar! Det som gör Liseberg unikt är att de har valt att skapa olika små nöjesfält inom området så de allra minsta har sin egen park medan de lite större kan vara på andra ställen. Själv nöjesparken är öppen sommartid och då det är ett populär resmål rekommenderar vi att du kollar Lisebergs hemsida för att se vilka dagar och tider det brukar vara minst tryck. De har även öppet under jul och en del andra högtider men då utan åkattraktioner, eller med ett begränsat utbud. 

25 Nov 2021