Cykeln kan vara världens bästa uppfinning

Finns det något bättre än att ta en cykeltur med familjen en varm sommardag? nej, jag tror faktiskt inte det. I mina ögon är cykeln faktiskt en av de allra bästa uppfinningar som någonsin skapats. Visst, det är en ganska stor skillnad mellan de första cyklarna och moderna Elina cyklar som är riktigt bra elcyklar. De första tvåhjulingarna skulle nog inte många ens klara av att cykla på, eller komma upp i sadeln ens en gång. 

Elcykel eller inte?

Går man in i en Crescent butik så finns det idag en ganska stor mängd cyklar att välja mellan. Många väljer fortfarande en traditionell cykel som man trampar fram men allt fler har faktiskt börjat gå över till att köpa elcyklar. Fördelen med en motor på cykeln är ju uppenbar - det blir enklare. Men det finns faktiskt fler anledningar att allt fler väljer att skaffa en elcykel. 

  • Bättre hållbarhet: Dagens elcyklar är många gånger bättre än de som kom ut på marknaden i början av elcykel-eran. De är mer pålitliga idag helt enkelt. 
  • Bättre priser: Även om en cykel med batterimotor kostar mer än en cykel utan motor så är det en god investering. 
  • Ger möjlighet till fler att komma ut: Ett av de tyngsta skälen till att det blivit så populärt är att allt fler kan ta sig ut och cykla nu. Våra äldre som saknat cykeln kan nu vara ute igen, utan att det blir jobbigt att trampa. 
9 Feb 2021