Flyga luftballong - en dröm för många

Ställer man frågan om vad någon skulle vilja göra för en dag så skulle svaret hos många vara följande: jag skulle vilja kunna flyga. Vi har alla tittat avundsjukt upp i skyn och sett hur fåglarna kan sväva till synes viktlöst och visst skulle det vara en härlig känsla att själv kunna glida fram genom luften och låta vinden bestämma vart man ska ta vägen. Detta alternativ är dock inte möjligt; vi människor saknar de fysiska förutsättningarna för att kunna kasta oss ut i den fria luften och se staden från ett uppifrån-perspektiv.

Därmed dock inte sagt att vi inte kan ta hjälp och ge oss själva en upplevelse som ligger så nära man kan komma till att flyga själv. Vi talar om att flyga luftballong och vi tänkte visa på några härliga detaljer till varför du ska köpa en sådan upplevelse till dig själv - eller i present till någon du älskar.

Säkert att flyga luftballong

Är det då inte väldigt farligt att flyga luftballong? Kan inte minsta vindpust vända korgen över ända och få ballongen att kantra? Nej. Naturligtvis så finns det risker inblandade - men du kommer inte att åka ensam. Nej, med på färden delar en erfaren instruktör - en utbildad ballongförare - som vet exakt hur ballongen i fråga ska manövreras för att riskerna ska minimeras. Vi skulle säga att fördelarna är avsevärt många fler och att du genom denna typ av upplevelse kommer att köpa dig ett minne för livet.

Fördelar med att flyga luftballong

Vi tänkte peka på några fördelar som gör att du sent kommer att glömma bort din ballongflygning. Vad sägs om följande?

  • Du svävar ljudlöst. Flyger du med helikopter eller flygplan så kommer det att låta väldigt mycket - ett oljud från motorerna som förstör mycket av upplevelsen. Att flyga luftballong blir mer naturligt. Du kan höra stadens brus, du har tid att se staden i lugn och ro - var bor du, syns ditt hus, kan du se några andra riktmärken? - och det hela blir därigenom väldigt avslappnande.
  • Det är romantiskt. Vi skulle säga att det finns få saker som är lika romantiskt som att flyga luftballong tillsammans med den man älskar. Färden sker 2-4 timmar innan solnedgången, man serveras ett glas champagne och man får - tillsammans - njuta av en utsikt på 500 meters höjd. är det där du ställer den livsavgörande frågan? Väldigt många väljer att fria vid detta tillfälle och vi förstår fullt ut varför.
  • Spänning. Vinden bestämmer vart ni flyger. Något som adderar en extra krydda - ni vet inte vart ni ska landa, ni kan inte förutse färdväg innan och ni kan inte påverka resan på något sätt. Att flyga luftballong handlar om att låta naturens element ta er varhelst den vill.
26 Dec 2017