Lär barnen simma i tidig ålder

Simning är en viktig kunskap, för barn så väl som vuxna. Dels är det roligare om man kan simma, samt att det även är bra att kunna ifall det händer nödsituationer i vattnet. En del barn älskar vatten från start och vill inget hellre än att plaska runt i det. Andra är lite mer försiktiga. Det går att redan i tidig ålder börja vänja barnen vid att vara i vattnet. Finns smarta badblöjor att använda. Låt barnen ha bra hjälpmedel som simdynor eller uppblåsbara ringar. Det är viktigt att de känner sig trygga i vattnet. Se även till att börja på grunt vatten, där de kan bottna. Detta gör att de känner sig trygga. 

Träna i badkaret

Det går att ge barnet vattenvana genom badkaret. Det genom att lära dem att hålla andan i badkaret. Låt dem andas in och sedan andas ut genom munnen under vattnet. Detta kommer att visa dem hur man gör bubblor. Det blir då som en rolig lek. Efter det så kan de stoppa ner ansiktet i vattnet under tiden som de blåser bubblor. 

Lär dem simma

Ni kan vara i en bassäng eller i en sjö och där kan du hålla barnet runt magen. Hjälp till att hålla hen flytande och horisontell. Uppmana till att barnet ska använda armar och ben. Öva, öva, öva och sedan kan du släppa för att se om de tar sig framåt själva. Det går även att gå på simskola med dem så klart. När barnen sedan kan simma, köp simfötter barn, simglasögon och annat skoj de kan ha med i bassängen.

17 Feb 2020