Ordna skattjakt med barnen

leta skatt med metalldetektor

Något som många barn tycker är skoj, det är att gå på skattjakt. Det går att göra på olika sätt. Ni kan köpa metalldetektor och leta med den, eller så kan ni måla karta och gömma saker ute. Det finns även färdiga skattejakter på nätet att fixa med om man inte vill göra på egen hand. 

Saker att tänka på om du ska ordna en rolig skattjakt

Skattjakten ska så klart anpassas utifrån barnens åldrar. Det ska inte vara för långt eller för svårt för de mindre barnen. Det går att göra roliga skattjakter med ledtrådar, foton på platser / ställen som barnen ska hitta eller med enkla gåtor och utmaningar som ska lösas på vägen.

Är det äldre barn så kan det så klart vara lite klurigare. Svårigheten ska även baseras lite på hur många som ska delta. Kanske det ska vara flera grupper som går ut?

Det kan även vara skoj att hitta på en historia som hör samman med skattjakten. Om varför det finns en skatt och vem som gömt den. 

Bland utmaningar och klurigheter kan du ha med saker som labyrinter, chiffer, matematiska uppgifter, logik, praktiska saker och så vidare. Sedan så ska det ju även finnas en skatt att hitta i slutet. Godis eller annat som du tycker passar bra. Varför inte tillverka en egen skattkista där du gömmer det som är skatten och gräv ner den eller göm den på det ställe där barnen ska hitta den sen.13 Nov 2019